Battleground Europe Forums  
Visit the official WWII Online:Battleground Europe website

Go Back   Battleground Europe Forums > COMMUNITY SUPPORT > COMMUNITY TECH & BILLING SUPPORT > COMMUNITY SUPPORT (WINDOWS)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1   Report Post  
Old 06-28-2012, 02:29 PM
trxter trxter no ha iniciado sesión

Join Date: Jun 2012
Posts: 5

Exclamation GeForce Gt 440

Ok, well im trying to play this game. I just got my brand new GeForce Gt 440 today in the mail. And i keep on keeping around 5 fps when im looking straight into combat. Before this graphics card i had a GeForce Gt 210(really bad) And it has done the same thing. Why is my new graphics card that is alot better doing the same stuff as my crappy one? Anyone know? I also have all my settings set to as low as they can go.

Last edited by trxter; 06-28-2012 at 02:30 PM..
Reply With Quote
  #2   Report Post  
Old 06-28-2012, 02:32 PM
Kilemall Kilemall no ha iniciado sesión
That's the way, uh huh uh huh, I like it

Join Date: Aug 2001
Location: Not Exactly Dallas, TX
Posts: 56,130

Kilemall's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

SO young. SO helpless.

I dont have the heart to do what must be done.
__________________

http://i915.photobucket.com/albums/a...s/kilemall.png


To sleep, perchance to pad, ay, there's the OT. -pakoon
Have you ever been to the Balkans, where Prussia used to be? - Highestlaw
In the future there is no RL. There is only forum. -Silky
Think outside the skull. - Sudden
http://zeke.4mg.com/music/Saras%20saga.mp3

rage against machine
relentless mods guard cesspool
poster heal thyself
Reply With Quote
  #3   Report Post  
Old 06-28-2012, 02:37 PM
Sudden Sudden no ha iniciado sesión
PhatMunky

Join Date: Sep 2009
Location: Pancakes House
Posts: 18,825

Sudden's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

Quote:
Originally Posted by trxter View Post
Ok, well im trying to play this game. I just got my brand new GeForce Gt 440 today in the mail. And i keep on keeping around 5 fps when im looking straight into combat. Before this graphics card i had a GeForce Gt 210(really bad) And it has done the same thing. Why is my new graphics card that is alot better doing the same stuff as my crappy one? Anyone know? I also have all my settings set to as low as they can go.
he's saying you should move your post over to windows support forum. OT has no mercy

If the new one is doing the same as the old, I suspect it's your CPU. Repost this in the windows support forum and put all your computer specs in the post so people can come up with some ideas for you.
__________________

Quote:
The officers who excercife their functions on horfeback are to be armed with fwords

Last edited by Sudden; 06-28-2012 at 02:39 PM..
Reply With Quote
  #4   Report Post  
Old 06-28-2012, 02:38 PM
oldzeke oldzeke no ha iniciado sesión
TRAINER

Join Date: Jul 2001
Location: Just sittin around picking ♪ ♪
Posts: 11,025

oldzeke's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

Not the best forum for actual game ?s Ask in community support.

__________________
Get your WWIIOL laughs from the "Pen of Pwnage" WillyTee Comics

I7 920 processor OCed to 3.4ghz, Asus P6T v2 mobo, 6 gigs ddr3 ram, 750GTX vid, Logitech G35 headset/primary sound , Win7 pro 64 SP1
Finaly pardoned from dialup hell

Last edited by OldZeke; 06-28-2012 at 02:40 PM..
Reply With Quote
  #5   Report Post  
Old 06-28-2012, 02:39 PM
Lithu Lithu no ha iniciado sesión
Senior Member

Join Date: Jun 2001
Location: Miami, Fl.
Posts: 21,210

Default

Quote:
Originally Posted by trxter View Post
Ok, well im trying to play this game. I just got my brand new GeForce Gt 440 today in the mail. And i keep on keeping around 5 fps when im looking straight into combat. Before this graphics card i had a GeForce Gt 210(really bad) And it has done the same thing. Why is my new graphics card that is alot better doing the same stuff as my crappy one? Anyone know? I also have all my settings set to as low as they can go.
I should be a dick, but this game might end soon and you should be able to enjoy it. Check your settings. Sometimes the higher settings you have on the vid card, the better FPS you get. Also, this game is more dependent on having a fast CPU.
Reply With Quote
  #6   Report Post  
Old 06-28-2012, 02:40 PM
oldzeke oldzeke no ha iniciado sesión
TRAINER

Join Date: Jul 2001
Location: Just sittin around picking ♪ ♪
Posts: 11,025

oldzeke's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

But to answer your question, gpu/vid card is not the big determiner for fps in this game.
CPU is king, later gen cpu at or above 3ghz is what gives you fps.
__________________
Get your WWIIOL laughs from the "Pen of Pwnage" WillyTee Comics

I7 920 processor OCed to 3.4ghz, Asus P6T v2 mobo, 6 gigs ddr3 ram, 750GTX vid, Logitech G35 headset/primary sound , Win7 pro 64 SP1
Finaly pardoned from dialup hell
Reply With Quote
  #7   Report Post  
Old 06-28-2012, 02:40 PM
Sudden Sudden no ha iniciado sesión
PhatMunky

Join Date: Sep 2009
Location: Pancakes House
Posts: 18,825

Sudden's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

Quote:
Originally Posted by oldzeke View Post
Not the best forum for actual game ?s As in community support.

lol
__________________

Quote:
The officers who excercife their functions on horfeback are to be armed with fwords
Reply With Quote
  #8   Report Post  
Old 06-28-2012, 02:42 PM
joker34 joker34 no ha iniciado sesión
Member

Join Date: Jun 2003
Location: Kokomo
Posts: 13,678

joker34's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

What are your system specs?

Don't let these mean bastards scare you we are here to help

Last edited by joker34; 06-28-2012 at 02:45 PM..
Reply With Quote
  #9   Report Post  
Old 06-28-2012, 04:47 PM
gaspipe gaspipe no ha iniciado sesión
WWII ONLINE BUILDER [HERO]

Join Date: Jul 2001
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 9,987

gaspipe's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

Clean the dust out ..... may help.

Do not use a vacume cleaner.
__________________
<img src=http://forums.battlegroundeurope.com/image.php?type=sigpic&userid=462336&dateline=1335313305 border=0 alt= />
Reply With Quote
  #10   Report Post  
Old 06-28-2012, 05:12 PM
tatonka tatonka no ha iniciado sesión
WWII ONLINE BUILDER [HERO]

Join Date: Aug 2001
Location: )*(
Posts: 8,182

tatonka's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

I have a dual core 3.0 with same card , I get 75 fps regular.
__________________
4 wheels move the body , 2 wheels move the soul

Winners never Quit, Quitters never Win

Falling down is a part of life, getting back up is living

Before you Die you'll wonder why God loves America Best. Live Free or Die.
Reply With Quote
  #11   Report Post  
Old 06-28-2012, 05:15 PM
Gustaf Gustaf no ha iniciado sesión
Soft Kitty

Join Date: Apr 2003
Location: Kyle Field, Texas
Posts: 30,146

Gustaf's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

I have a Pentium D with a Radeon 9600 card and I get 125 fps. You probably need to download more RAM.
Reply With Quote
  #12   Report Post  
Old 06-28-2012, 08:33 PM
trxter trxter no ha iniciado sesión

Join Date: Jun 2012
Posts: 5

Default Re: GeForce Gt 440

Processor: AMD Phenom(tm) 9850 Quad-Core Processor 1.25 GHz
Installed memory (RAM): 4.00GB
System Type: 64-bit operating System
It's windows ultimate.
Nvidia GeForce GT 440 for graphics card.

Not sure what else you need.
Reply With Quote
  #13   Report Post  
Old 06-28-2012, 08:36 PM
hastati hastati no ha iniciado sesión
Member

Join Date: Dec 2009
Location: New Zealand
Posts: 2,319

hastati's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

Quote:
Originally Posted by trxter View Post
1.25 GHz
There's your problem there...
__________________
Retired Luftwaffe CO
12.

Reply With Quote
  #14   Report Post  
Old 06-28-2012, 08:52 PM
trxter trxter no ha iniciado sesión

Join Date: Jun 2012
Posts: 5

Default Re: GeForce Gt 440

Quote:
Originally Posted by hastati View Post
There's your problem there...
How do i fix it?
Reply With Quote
  #15   Report Post  
Old 06-28-2012, 08:53 PM
Sudden Sudden no ha iniciado sesión
PhatMunky

Join Date: Sep 2009
Location: Pancakes House
Posts: 18,825

Sudden's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

Hard to believe there's a quad core that runs so slowly.

1.25 is way to slow for this game.

If your cpu can be overclocked that would help. I'm running an Intel I5 at 3.8GHz overclocked. I never bothered with AMD but I know some of them can be overclocked easily. Just make sure you have an aftermarket cooling fan if you try it. AMD's run hot.
__________________

Quote:
The officers who excercife their functions on horfeback are to be armed with fwords
Reply With Quote
  #16   Report Post  
Old 06-28-2012, 08:55 PM
Sudden Sudden no ha iniciado sesión
PhatMunky

Join Date: Sep 2009
Location: Pancakes House
Posts: 18,825

Sudden's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

Just looked real quick. IS your AMD the black edition?
__________________

Quote:
The officers who excercife their functions on horfeback are to be armed with fwords
Reply With Quote
  #17   Report Post  
Old 06-28-2012, 08:56 PM
trxter trxter no ha iniciado sesión

Join Date: Jun 2012
Posts: 5

Default Re: GeForce Gt 440

Quote:
Hard to believe there's a quad core that runs so slowly.

1.25 is way to slow for this game.

If your cpu can be overclocked that would help. I'm running an Intel I5 at 3.8GHz overclocked. I never bothered with AMD but I know some of them can be overclocked easily. Just make sure you have an aftermarket cooling fan if you try it. AMD's run hot.
I have no clue how to overclock... Is it really that bad? If i put a new fan on my graphics card, would it be better?
Reply With Quote
  #18   Report Post  
Old 06-28-2012, 09:03 PM
Sudden Sudden no ha iniciado sesión
PhatMunky

Join Date: Sep 2009
Location: Pancakes House
Posts: 18,825

Sudden's Avatar
Default Re: GeForce Gt 440

Quote:
Originally Posted by trxter View Post
I have no clue how to overclock... Is it really that bad? If i put a new fan on my graphics card, would it be better?
You said earlier that your new gpu and the old one both had the same low frame rate problem. Adding more cooling to the gpu won't help.

If your 9850 is the BE version you should be able to overclock it. Since you haven't done it before you might want to ask around locally or friends who might be able to help you.

Overclocking isn't that hard to do but you can burn up your AMD cpu very easily if you do it wrong.

I'm pretty sure it has to be the AMD black edition for overclocking.
__________________

Quote:
The officers who excercife their functions on horfeback are to be armed with fwords
Reply With Quote
  #19   Report Post  
Old 06-29-2012, 02:38 PM
Vampress Vampress no ha iniciado sesión
Senior Member

Join Date: Jun 2001
Location: Nowheresville
Posts: 26,468

Default Re: GeForce Gt 440

Quote:
Originally Posted by trxter View Post
Processor: AMD Phenom(tm) 9850 Quad-Core Processor 1.25 GHz
Installed memory (RAM): 4.00GB
System Type: 64-bit operating System
It's windows ultimate.
Nvidia GeForce GT 440 for graphics card.

Not sure what else you need.


well your running cpu way below spec...




should be at 2.5 Ghz




http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...icroprocessors



12.5x multiplier...check your bios and see what it is set at
__________________
Quote:
Originally Posted by jengel2
Vampress and Molniya (or Ghostdog) are kinda like the Yin and the Yang of the OT Forums.
Quote:
Originally Posted by miller37
Don't worry vampress, they just attack your spelling because that's all they can attack.
Quote:
Originally Posted by Dulittle
I now know Vampress is indeed George Carlin
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:00 PM.     Meg


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2014 Playnet, Inc. All Rights Reserved. World War II Online™, WWII Online™, Battleground Europe™ are trademarks of Playnet Incorporated.